fredag 19 april 2024

inloggad som

70 anställda i ny skånsk byråkoncern

Ägarna bakom Pixelant och Resultify köper fyramannabolaget Iseqqavoq i Malmö. Förvärvet är det senaste steget i bygget av en ny skånsk koncern inom webbproduktion och digital marknadsföring med sammanlagt ett 70-tal anställda.

Iseqqavoq är inriktat på webbpubliceringssystemet WordPress och blir det sjunde dotterbolaget i den nya koncernstrukturen, som fått namnet Davidshallsgruppen. Namnet anspelar på kvarteret i centrala Malmö där koncernen är inrymd i ett kontor som nyligen expanderat till 900 kvadratmeter.

Fredrik_ardmar– Vi ska fortfarande jobba som separata bolag, men tanken är att man ska kunna komma till en adress och få hjälp med hela den digitala paletten, säger Fredrik Ardmar, delägare i Resultify.

Stommen i Davidshallsgruppen är Malmöbyrån Resultify, med 25 anställda inom digital marknadsföring, och Pixelant med 42 anställda och specialiserat på webbpubliceringssystemet TYPO3. Utöver Iseqqavoq tillkommer fyra bolag med ett fåtal anställda var och verksamhet inom bland annat kundhanteringssystemet Salesforce och digitala kuponger. Enligt Pixelants vd Robert Lindh är samlingen ännu inte helt komplett.

– För att täcka upp allt vi vill göra digitalt behövs två bolag till inom domäner och hosting samt automatisering av marknadsföring och säljinsatser inom e-handel, säger han.

bjornKoncern-vd för Davidshallsgruppen är Björn Skölderud, som har ett långt förflutet från Accenture och som kortvarig vd för Springplanet, ett tidigare försök till koncernbygge med bland andra Pixelant som var nära att noteras på Aktietorget men avvecklades under 2010. Det senaste åren har Björn Skölderud drivit managementkonsultbolaget Qultiva, en av de verksamheter som nu går upp i Davidshallsgruppen.

Robert Lindh räknar med att koncernen ska omsätta sammanlagt 55 miljoner kronor initialt, och öka siffran till 75-100 miljoner nästa år. Inte minst växer Pixelant snabbt, det senaste året har personalen dubblats och bolaget genomfört en rad mindre förvärv i bland annat Helsingborg och Oslo.

Pixelant ägs av Robert Lindh, Håkan Börjesson och Per Holst, som även är storägare i Resultify tillsammans med Fredrik Ardmar och vd:n Liselott Lading. Enligt Robert Lindh kommer ägarstrukturen för Davidshallsgruppen bli likartad.

Erik Olausson

Ägarna bakom Pixelant och Resultify köper fyramannabolaget Iseqqavoq i Malmö. Förvärvet är det senaste steget i bygget av en ny […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.