tisdag 14 maj 2024

inloggad som

K-rauta börjar sälja Nattaros lusfälla

Privatmarknaden växer för Nattaro Labs lusfälla och sedan oktober säljs den på byggvaruhuset K-rautas butiker i Sverige. Den totala försäljningen av lusfällan har mer än tiodubblats på ett år.

Nattaro Labs patenterade fälla är en mörk och trång papptunnel dit lössen lockas in och torkas ut av naturmedlet kiselgur. De började säljas mot privatmarknaden under andra kvartalet i år genom Nattaro Labs egen webshop. I och med lanseringen på K-rauta finns produkten för första gången i butik.

I somras slöt Nattaro Labs ett även samarbetsavtal med Göteborgsbaserade List & Inredningsbolaget. Tillsammans säljer bolagen en list med en inbyggd lusfälla, som monteras utanpå en befintlig list.

Christine Dahlman Jacobsen– För vår del innebär samarbeten med List & Inredningsbolaget och K-rauta ytterligare försäljningskanaler till privatmarknaden, säger Christine Dahlman Jacobsen, en av bolagets fyra grundare.

Nattaro Labs fokuserar dock mest på försäljning till besöksnäringen, och har även stora kunder i Anticimex och Migrationsverket. Lusfällan finns på myndighetens boenden i fler än tio orter.

Under 2014 hade Nattaro Labs en nettoomsättning på 700.000 kronor och gjorde en förlust på 2,7 miljoner efter finansiella poster. I somras tog bolaget in 1,7 miljoner kronor genom en nyemission och lånade motsvarande summa från Almi Invest. I samband med det värvades Carl-Johan Gustafson, tidigare nordisk försäljningschef på Viktväktarna, som ny extern vd.

– Pengarna används delvis för att jobba vidare med en internationell expansion, säger Christine Dahlman Jacobsen.

Nattaro Labs sysselsätter en handfull personer. Som ägare står de fyra grundarna tillsammans med Almi Invest, Johan Qviberg via ägarbolaget Eriksbergsparken och Svante Paulsson via Svantab.

Emily Binks

Privatmarknaden växer för Nattaro Labs lusfälla och sedan oktober säljs den på byggvaruhuset K-rautas butiker i Sverige. Den totala försäljningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.