lördag 11 maj 2024

inloggad som

Fem snabba till Nicolas Hassbjer…

… ordförande för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med JCE Group har han lagt ett bud på hela IT-konsultbolaget Cybercom.

Varför vill du köpa Cybercom?

hassbjer– Vi har haft det i tankarna under flera månader och i och med att bolaget har ett antal utmaningar bestämde vi oss för att göra detta. Vi har också valt att lägga bud efter senaste kvartalsrapporten och efter höstlovet. 

Du säger att ni lagt en högre budpremie än jämförbara bolag, varför?

– Vi är seriösa och ser väldigt långsiktigt på det här, och vill att både styrelsen och de större ägarna ska acceptera budet. Vår förhoppning är att det går direkt med den högre budpremien. Vi vill inte vara snåla, utan vill genomföra detta. 

Vilka fördelar ser du med att avnotera bolaget?

– För att göra rätt långsiktiga förbättringar i bolaget behöver vi inte bekymra oss om resultatet på kort sikt. I noterade bolag fokuserar man på nästa kvartalsresultat. Det är inget problem om det går bra, men det gör det inte alltid.

Cybercom har i dag knappt 1.200 anställda, varav 220 i Karlskrona, Skåne och Danmark. Hur ska ni fortsätta utveckla bolaget?

– Egentligen är det så att vår huvudriktning är den strategiska planen som ligger. Vi vill fullfölja den, men vi tror att vi kan göra det mer kraftfullt om vi inte är noterade. Bland annat vill vi expandera i Öresundsregionen där Cybercom haft för stort fokus på telekom.

Hur ska ni få upp lönsamheten?

– Genom att förbättra säljet och effektiviteten. Cybercoms mål är att ha en rörelsemarginal på 10 procent. Senaste kvartalsrapporten på rullande 12 månader är 4 procent, så det är en bit kvar.

Emily Binks

… ordförande för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med JCE Group har han lagt ett bud på hela IT-konsultbolaget Cybercom. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen