torsdag 25 april 2024

inloggad som

E-handlare knoppar av ny verksamhet

E-handelsentreprenören Dan Nilsson med kollegan Karsten Deppert startar ännu ett bolag med fokus på webbinnehåll och e-handel. Samtidigt bildar de en koncern för sina gemensamma Helsingborgsbaserade företag.

Contentor Next Level är namnet på den nya koncernmodern, där översättningsbolaget Contentor ska ha sin tillhörighet tillsammans med nystartade Contentor Marketing.

Contentor Marketing ska producera marknadsföringstexter med journalistisk karaktär åt företag. Kundkontakter har inletts och samtal förs med ett antal små – medelstora företag i regionen.

Linnea_Vikbrant– Vi ska också hantera kunders konton i sociala medier, skriva artiklar, nyhetsbrev, notiser och bloggar, säger Linnéa Vikbrant, som rekryterats till vd för Contentor Marketing.

Hon kommer senast från förlagsvärlden som chef på Komlitt, som ger ut facklitteratur för offentlig sektor.

Utöver Linneá Vikbrant ska ytterligare två personer arbeta i bolaget, en av dem är Hampus Waldemarson som även är vd för den nya koncernen. Han har tidigare varit tillförordnad vd för Mindpark och grundat rekryteringstjänsten Panda Profile.

Resurser ska till en början nyttjas från systerbolaget Contentor, som gör översättningar och skriver copy- och produkttexter för webb, och som har över 200 skribenter i sitt nätverk.

– Anledningen till att vi bildar ett eget contentbolag är att vi vill att båda bolagen ska kunna skalas upp och växa för sig, både internationellt och tekniskt. Men först ska verksamheten stabiliseras. Första målet är att omsätta en miljon, så att vi kan utöka med en anställd som producerar innehåll, säger Hampus Waldemarsson.

Både Contentor och Contentor Marketing sitter på E-commerce park of Sweden.

Karsten Deppert driver även kontorshotellet Mindpark i Helsingborg och har tidigare grundat sajten Øresund Startup, medan Dan Nilsson är entreprenören bakom nätbutiken Roliga Prylar och ehandel.se.

Emily Binks

E-handelsentreprenören Dan Nilsson med kollegan Karsten Deppert startar ännu ett bolag med fokus på webbinnehåll och e-handel. Samtidigt bildar de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.