lördag 29 juni 2024

inloggad som

Lund Life Science Incubator förlorar statligt stöd

Skånes största inkubator, Lund Life Science Incubator, förlorar två miljoner kronor i årligt stöd från staten. Det står klart sedan resultatet av det nya programmet för inkubatorstöd presenterades i dag. I gengäld blir det bingo för Minc och Ideon Innovation.

Rapidus har det senaste året rapporterat om den segdragna och konfliktfyllda processen att stöpa om det statliga stödet till landets inkubatorer i samband med att Vinnova tagit över ansvaret från Almi. I slutänden får 18 inkubatorer dela på 55 miljoner kronor i statligt stöd. Bland dem finns Ideon Innovation och Minc. Men inte Lund Life Science Incubator.

Ebba_sly_F†hraeus– Vi har fått två miljoner kronor om året från det nationella inkubatorprogrammet. Men jag vill ännu inte kommentera vad det här betyder, jag har precis hunnit se det, säger inkubatorns vd Ebba Fåhraeus.

I dag sitter 25 bolag med sammanlagt runt 150 anställda i Lund Life Science Incubator. Med en totaltbudget 2014 på 17 miljoner kronor får inkubatorn förhållandevis liten andel av sina intäkter från det statliga stödprogrammet. Av Ideon Innovations budget på 10 miljoner kronor 2014 kom 30 procent från det nationella inkubatorprogrammet. Motsvarande andel gäller även för Minc.

Erik Olausson

Skånes största inkubator, Lund Life Science Incubator, förlorar två miljoner kronor i årligt stöd från staten. Det står klart sedan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.