lördag 9 november 2024

inloggad som

Styrelsen lämnar Foo Café – som struktureras om

Treårsfirande Foo Café omstrukturerar sin verksamhet. Mötesplatsen för IT- utvecklare och entreprenörer tappar större delen av styrelsen då bland annat IT-konsultbolaget tretton37:s vd Deniz Yildirim lämnar bolaget. Kvar blir grundaren Michael Tiberg samt minoritetsägaren Ester Ytterbrink, som nu funderar på hur verksamheten ska drivas framöver.

– Alla älskar Foo Café och jag är jättestolt över att ha varit med under de tre åren. Själv kommer jag framöver ha så mycket att göra med tretton37 att jag inte har tid över att engagera mig på tillräcklig nivå, säger Deniz Yildirim till Rapidus.

Även Björn Granvik från tretton37 och Anna Oscarsson, grundare av Kvittar och ordförande för Drivhuset i Malmö, lämnar styrelsen. Foo Café har dock fortfarande en rådgivande grupp knuten till sig, och i den ingår Micael Gustafsson, Cathrin Frisemo, Martin Stenlund och Chris Hughes.

Foo Café är baserat på Media Evolution City och firar tre år på torsdag. Det blir bolagets 777:e evenemang. Totalt har man haft 23.000 besökare som har fått 45.000 utbildningstimmar, uppger Michael Tiberg. En omstrukturering är dock nödvändig, menar han.

– Vi vill ha en nystart på verksamheten och vi måste göra den långsiktigt ekonomiskt hållbar. Vi har haft diskussioner med investerare och vi ska inom kort ha möte med våra partners om att vända på det som vi gör i dag: Istället för att vi håller kurser som folk besöker så kan vi hålla kurser åt företagen, säger Michael Tiberg, som innan Foo Café höll i utvecklarkonferensen Øredev på IT-bolaget Jayway.

I dag finansieras Foo Café genom samarbete med ett 40-tal partner. Omsättningen för det senaste verksamhetsåret var 1,6 miljoner kronor, med en vinst på omkring 100.000 kronor.

Parallellt med omstruktureringen letar Michael Tiberg lokal för en expansion till Stockholm. Störst fokus kommer dock fortfarande att vara på verksamheten i Malmö.

Anders Frick

Treårsfirande Foo Café omstrukturerar sin verksamhet. Mötesplatsen för IT- utvecklare och entreprenörer tappar större delen av styrelsen då bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • 34:orna: De är årets topp fem

    Igår hyllades ungt entreprenörskap när Rapidus bjöd in till 34-gala. Kvällen präglades av nya möten, delade erfarenheter – och förstås prisutdelning när listans topp fem äntligen avslöjades.

  • 34:orna 2024 – Hela listan

    Årets lista med Rapidus 34:or är klar. På torsdagen den 7 november hyllades de alla. Här är hela listan med de entreprenörer som är max 34 år och som Rapidus tycker är Skånes mest intressanta just nu.

  • Härliga mingelbilder

    Rapidus unga entreprenörer fick sig ett powermingel vid årets 34-gala. Här kunde de frottera sig med bankfolk, rekryterare, jurister och många fler där nyttan är ömsesidig. Och inte minst kunde 34:orna träffas sinsemellan och utbyta erfarenheter. Här är mingelbilderna.

  • Tillväxtgurun ger sina bästa tips

    Podd: Thomas Ahrens har verkat som managementkonsult i 30 år. Hans har skrivit totalt elva böcker om scale up-verksamhet, bland […]


  • Freedrum i konkurs

    Malmöbaserade Freedrum Studios ansökan om förlängd rekonstruktion gick inte igenom. Bolaget har försatts i konkurs. Det här händer nu.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Krympning kan bli stort för Alix Labs

    AI kräver superstarka processorer, men de ska också vara små. Alix Labs i Lund, med vd Jonas Sundqvist, har en maskin som krymper dem. Med global lansering i sikte har bolaget säkrat större delen av en nyemission på 165 Mkr.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.

  • Uppstuds för Beammwave

    Mobilteknikbolaget Beammwave i Lund har fått se sin aktie studsa upp under hösten. – Vi har äntligen satt ihop en produkt som går att visa för kunder, säger vd Stefan Svedberg.

  • Limes tyska uppköp bär frukt – till slut

    2021 köpte CRM-bolaget Lime Technologies upp det tyska SaaS-bolaget Userlike, numera Lime Connect. Men det är först nu som uppköpet resulterat i en ny produkt.

  • Nystart för Sensative

    IoT-bolaget Sensative led svårt under pandemin. Men nu spänns bågen igen. Med tre nyemissioner bara i år och med en ny marknadsstrategi ska omsättningen fördubblas årligen och bolaget nå lönsamhet.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.