fredag 19 april 2024

inloggad som

Styrelsen lämnar Foo Café – som struktureras om

Treårsfirande Foo Café omstrukturerar sin verksamhet. Mötesplatsen för IT- utvecklare och entreprenörer tappar större delen av styrelsen då bland annat IT-konsultbolaget tretton37:s vd Deniz Yildirim lämnar bolaget. Kvar blir grundaren Michael Tiberg samt minoritetsägaren Ester Ytterbrink, som nu funderar på hur verksamheten ska drivas framöver.

– Alla älskar Foo Café och jag är jättestolt över att ha varit med under de tre åren. Själv kommer jag framöver ha så mycket att göra med tretton37 att jag inte har tid över att engagera mig på tillräcklig nivå, säger Deniz Yildirim till Rapidus.

Även Björn Granvik från tretton37 och Anna Oscarsson, grundare av Kvittar och ordförande för Drivhuset i Malmö, lämnar styrelsen. Foo Café har dock fortfarande en rådgivande grupp knuten till sig, och i den ingår Micael Gustafsson, Cathrin Frisemo, Martin Stenlund och Chris Hughes.

Foo Café är baserat på Media Evolution City och firar tre år på torsdag. Det blir bolagets 777:e evenemang. Totalt har man haft 23.000 besökare som har fått 45.000 utbildningstimmar, uppger Michael Tiberg. En omstrukturering är dock nödvändig, menar han.

– Vi vill ha en nystart på verksamheten och vi måste göra den långsiktigt ekonomiskt hållbar. Vi har haft diskussioner med investerare och vi ska inom kort ha möte med våra partners om att vända på det som vi gör i dag: Istället för att vi håller kurser som folk besöker så kan vi hålla kurser åt företagen, säger Michael Tiberg, som innan Foo Café höll i utvecklarkonferensen Øredev på IT-bolaget Jayway.

I dag finansieras Foo Café genom samarbete med ett 40-tal partner. Omsättningen för det senaste verksamhetsåret var 1,6 miljoner kronor, med en vinst på omkring 100.000 kronor.

Parallellt med omstruktureringen letar Michael Tiberg lokal för en expansion till Stockholm. Störst fokus kommer dock fortfarande att vara på verksamheten i Malmö.

Anders Frick

Treårsfirande Foo Café omstrukturerar sin verksamhet. Mötesplatsen för IT- utvecklare och entreprenörer tappar större delen av styrelsen då bland annat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.