söndag 5 maj 2024

inloggad som

Bengt-Arne Molin blir ny ordförande för Sony Mobile…

Bengt-Arne Molin lämnar över vd-posten i Sony Mobile Communication till Pär Thuresson, platschef sedan i våras, och tar själv över ordförandeklubban. Rockaden är en del i omstöpningen av det hårt nedbantade Sony Mobile.

Som Rapidus kunde berätta i våras tar Pär Thuresson över ansvaret för att leda det operativa arbetet på Sony i Lund. Rollfördelningen befästs ytterligare genom att han nu utsetts till vd för hela det svenska bolaget. Bengt-Arne Molin flyttar in i styrelserummet och tar över ordförandeposten från holländaren Dennis van Schie.

Bengt-Arne Molin portratt– Orsaken är att tidigare ordförande har lämnat bolaget och den bästa lösningen är att jag går in. Det är en permanent lösning och en del av omstruktureringen som vi gör, säger Bengt-Arne Molin till Rapidus.

Under våren presenterade Sony Mobile ett sparpaket där drygt 2.000 av de 7.000 anställda runt om i världen skulle sägas upp. I Lund innebär det att närmare 1.000 anställda och konsulter fasas ut. Hittills har mellan 50 och 100 personer lämnat sina tjänster uppger Bengt-Arne Molin. I höst startar företaget ett omställningsprogram för övertaliga personer.

– Det är en variant på det program vi genomförde vid förra neddragningen, som fungerade mycket väl då. Just nu håller vi planen och allt rullar på. De förändringar vi gör är viktiga för att få lönsamhet på sikt, säger Bengt-Arne Molin.

När neddragningarna är genomförda kommer cirka 1.200 personer att arbeta vid Sony i Lund. Uppgiften blir att leda det globala Sonys utvecklings- och innovationsarbete, inte bara inom mobiltelefoni utan också inom wearables, alltså elektronik man bär på kroppen, och annan uppkopplad elektronik.

Jennie Lorentsson

Bengt-Arne Molin lämnar över vd-posten i Sony Mobile Communication till Pär Thuresson, platschef sedan i våras, och tar själv över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.