torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Boozt närmar sig miljardomsättning

Efter att ha ökat omsättningen med 50 procent under 2014 räknar ledningen för Malmöbaserade e-handelsbolaget Boozt med att spräcka miljardvallen i år. Med 250 nya miljoner i ryggen ska personalstyrkan växa till närmare 200 anställda.

Emissionen på en kvarts miljard kronor blev klar i juli. Merparten kom från danska pensionsbolaget Sampension men även familjeföretaget Friheden Invest och tidigare ägare som Sunstone Capital, Verdane och Ecco deltog.

Sedan starten 2008 har Boozt tagit in närmare 500 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget får i dag sina huvudsakliga intäkter från den egna webshoppen, där bolaget säljer kläder och skor av över 300 varumärken. Men Boozt driver även webshoppar åt andra, däribland skotillverkaren Ecco och Day Birger et Mikkelsen.

Omsättningen 2014 landade på 670 miljoner kronor, varav 200 miljoner i Sverige och knappt 400 miljoner i övriga EU-länder. Rörelseförlusten ökade samtidigt till -68 miljoner kronor, men december 2014 var den första enskilda månaden med positivt resultat och vd Hermann Haraldsson räknar med vinst i helårssiffrorna för 2015.

Hermann Haraldsson− Vi kommer bli mycket besvikna om vi inte omsätter över en miljard kronor i år och vi satsar på att göra vinst, även om jag inte vet hur stor den blir, säger han till Rapidus.

Det kan jämföras med Nelly.com, börsnoterade Qliro Groups dotterbolag inom kläder, som omsatte 592 miljoner kronor under årets första sex månader med ett par miljoner i rörelseförlust.

Boozt har ett lager i Ängelholm men huvudkontoret och hela personalstyrkan i Malmö. Bolaget har i dag runt 140 hel- och deltidsanställda, en siffra som Hermann Haraldsson räknar med ska öka till 180-200 personer det närmaste året.

Erik Olausson

Efter att ha ökat omsättningen med 50 procent under 2014 räknar ledningen för Malmöbaserade e-handelsbolaget Boozt med att spräcka miljardvallen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad