torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Orango växer till 100 anställda genom Stockholmsförvärv

IT-konsultbolaget Orango förvärvar Stockholmsbaserade Annata, med 15 anställda. Köpet ger Orango sitt första fotfäste utanför Skåne och 30 miljoner kronor i beräknad försäljningsökning.

Annata Sverige är den svenska grenen av isländska konsultkoncernen Annata, med kontor i ett tiotal länder inklusive Danmark. Stockholmsbolaget är inriktat på konsulttjänster inom Microsoft Dynamics AX, ett av Orangos tre affärsområden med Sysav som största kund.

Helsingborg 141024 Håkan Walberg på Orango. Foto: André de Loisted− Men Annata har främst jobbat med bil- och maskinimportörer så med köpet får vi tillgång till kunder i en ny bransch, säger Orangos vd Håkan Walberg till Rapidus.

Han vill inte uttala sig om köpeskillingen i affären, som sker med kontanta medel.

Orango är resultatet av en fusion 2011 mellan Helsingborgsbaserade Decido och Malmöbolaget Kompetensor. Förra året förvärvades Microsoftsspecialisten Åhus StudioData i Kristianstad och bolaget har sedan länge ett uttalat mål att etablera sig även på Västkusten.

− Jag tror inte det blir något mer förvärv i år. Vi måste först få detta köp på plats, men planen finns kvar och på sikt ska vi inte bara finnas i södra och östra Sverige utan kunna täcka hela landet, säger Håkan Walberg.

Annata Sverige ägs till 51 procent av den isländska moderkoncernen medan den svenska ledningen och personalen äger resten. Bolagets omsättning har pendlat runt 25 miljoner kronor de senaste åren medan Orangos omsättning stigit successivt till 107 miljoner kronor 2014. Håkan Walberg räknar med en sammanlagd omsättning på 150 miljoner kronor i år.

Utöver Sysav finns Nobia och hobbykedjan Panduro bland Orangos största kunder. I dag har det personalägda bolaget 85 anställda i Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Erik Olausson

IT-konsultbolaget Orango förvärvar Stockholmsbaserade Annata, med 15 anställda. Köpet ger Orango sitt första fotfäste utanför Skåne och 30 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.