måndag 29 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Jonny Björklund, Malmöchef för Ålandsbanken…

Jonny Björklund… som nästa år flyttar in i Jernhusens nybygge Glasvasen i centrala Malmö. Banken går även in och backar upp Financial Meetings Øresund jämte bland andra Nordea och Handelsbanken.

Varför flyttar ni till Glasvasen?

− Vi har funnits i Malmö sedan 2010 och har nu vuxit ur lokalerna. Sedan kommer Glasvasen bli något av en profilbyggnad och dessutom i grönt, som även är Ålandsbankens färg.

Ålandsbanken har drygt 700 anställda i Sverige och Finland. Hur många arbetar på Malmökontoret?

− I dag är vi 10 personer, men kontoret vi flyttar in i har plats för 17.

Vilka konkurrerar ni med?

− Storbankerna. Vi jobbar främst med rådgivning och service till välbeställda privatpersoner, inte i första hand de med gamla befintliga förmögenheter utan exempelvis entreprenörer som sålt av sitt företag eller står inför ett generationsskifte.

Hur ser marknaden ut här nere?

− Öresundsregionen överlag känns vibrerande i den betydelsen att det händer mycket, många transaktioner och affärer.

Ser du några orosmoln vid horisonten?

− Vi är fortfarande uppe i den finansiella kris som pågått sedan Lehman Brothers fall 2008. Sedan har vi mycket speciella förhållanden nu med negativ ränta. Men här nere har vi i alla fall inte haft lika tokiga uppgångar i bostadspriserna som i Stockholm och Göteborg så risken på bostadsmarknaden är lägre.

Erik Olausson

… som nästa år flyttar in i Jernhusens nybygge Glasvasen i centrala Malmö. Banken går även in och backar upp […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.