tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Dansk uppstickare inom sms-utskick expanderar i Sverige

Teknikbolaget Blue Idea har kontrakt om sms-utskick med närmare hälften av Danmarks 98 kommuner. Nu värvar bolaget svensk personal för att ta upp kampen om att skicka ut varnings-sms vid exempelvis översvämningar och elavbrott även till svenska konsumenter.

Blue Idea är baserat i Silkeborg på Jylland men har bland andra Köpehamns kommun i kundlistan. Hittills har den svenska marknaden bearbetats av vd:n och ägaren Flemming Bøgely samt en svensktalande säljare vid det danska kontoret. Det har gett visst resultat.

− Vi har kontrakt med 35 svenska kommuner och driftsbolag, bland annat VA Syd i Malmö och Lund. Men vi vill upp i samma nivå i Sverige som vi har i Danmark säger Flemming Bøgely till Rapidus.

Blue Idea har i dag åtta anställda. Förra året startades ett svenskt dotterbolag och nu är ledningen i färd med att rekrytera de första anställda i Sverige.

Bland konkurrenterna finns mBlox med kontor i Lund och Stockholm, men enligt Flemming Bøgely finns det plats för Blue Idea på den svenska marknaden.

− Vi menar att vi skiljer oss från konkurrenterna genom att vi har tillgång till mobilnummer från 62 teleoperatörer. Är det en händelse som medborgarna behöver informeras om kan vi angränsa det geografiskt baserat på deras adress, säger Flemming Bøgely.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Teknikbolaget Blue Idea har kontrakt om sms-utskick med närmare hälften av Danmarks 98 kommuner. Nu värvar bolaget svensk personal för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.