söndag 5 maj 2024

inloggad som

Ny platschef i Lund när Sony kapar organisationen

975 anställda och konsulter får lämna Sony Mobile i den pågående sparrundan, som även ger effekter i ledningsgruppen. Medan vd Bengt-Arne Molin får hantera nedskärningar har en ny platschef utsetts för att leda den organisation som blir kvar.

Framöver kommer Sony Mobile Communications framåtsyftande arbete därmed ledas av den nya platschefen Pär Thuresson.

− Det blir ett delat ledarskap där Pär Thuresson fokuserar på att forma det nya Lund och de 1.200 personer som ska sysselsättas. Det är hans fulla fokus och ansvar att vi tar ett kraftigt avstamp för framtiden och är en fortsatt viktig spelare i regionen. Bengt-Arne Molin är fortsatt vd, med fullt fokus på transformationen och de externa aktiviteter som genomförs för att stötta de medarbetare som får gå, säger Sony Mobiles svenska kommunikationschef Kajsa Peterson till Rapidus.

Den så kallade transformationen, som bland annat innebär att 575 anställda och 400 konsulter sägs upp, ska vara klar i slutet av mars. Då ska även flera huvudkontorsfunktioner ha flyttats över till Tokyo.

Vad ska Bengt-Arne Molin göra sedan?

– Det får vi återkomma om ett år, det kan vi inte spekulera i nu, säger Kajsa Peterson.

Pär Thuresson har ett långt förflutet från olika ledande befattningar inom Sony Mobile och föregångaren Sony Ericsson, bland annat som kvalitetschef. 1.200 personer kommer arbeta kvar på Sony Mobile, varav en liten del konsulter.

Jennie Lorentsson

975 anställda och konsulter får lämna Sony Mobile i den pågående sparrundan, som även ger effekter i ledningsgruppen. Medan vd […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.