fredag 20 september 2024

inloggad som

Tillväxtprogram för småbolag satsar i Skåne

Sedan starten i Stockholm för fem år sedan har cirka 700 bolag deltagit i Academy of Excellence tillväxtprogram för entreprenörer. Huvudägare och vd Therese Albrechtson har expanderat bolaget till Göteborg och några andra orter i Sverige. Nu har turen kommit till Malmö och Helsingborg.

Therese_Albrechtsson2– Vi har fått mycket förfrågningar från de som vill jobba med oss och gå programmet. Det kändes lagom och köra igång nu, säger Therese Albrechtsson till Rapidus.

Academy of Excellence arbetar med tillväxtprogram för små- och medelstora företag, genom kurser, mentorer och rådgivning.

– Det är framförallt småföretagare vi jobbar med då det är där vi tycker det finns ett glapp i svensk tillväxt för företag. Det finns mängder av organisationer och hjälp att få för nystartade företag men har man kommit en bit blir man släppt. Då är man förhoppningsvis i en ny fas och då krävs det ny kompetens, ny kunskap och eventuellt nytt kapital, säger Therese Albrechtson.

Till en början kommer två personer arbeta i Malmö och Helsingborg och två program köras. Bland de större bolag som deltagit i Academy of Excellences tillväxtprogram syns Mäklarhuset och matkasseleverantören Middagsfrid, men även regioner som Västra Götaland och Gävleborg.

Academy of Excellence grundades av Therese Albrechtson och Gustaf Oscarsson, som hon sedan köpte ut. Bland övriga ägare syns Magnus Helgesson, grundare till pubkedjan Harry’s, samt OBH Nordicas medgrundare Thomas Ek.

Emily Binks

Sedan starten i Stockholm för fem år sedan har cirka 700 bolag deltagit i Academy of Excellence tillväxtprogram för entreprenörer. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad