lördag 4 maj 2024

inloggad som

Uppstickare laddar med 60 miljoner för nya fastighetsförvärv

Entreprenören bakom Svenska Investeringsgruppen, Dan Astrén, satsar stort på hyresrätter i Skåne och Stockholmsområdet. Imorgon överlämnas ett prospekt till Finansinspektionen för att ta in 60 miljoner kronor i obligationslån.

Svenska Investeringsgruppen i Malmö bildades 2007 och nu i vintras startades dotterbolaget SIG Invest. Till skillnad från Svenska Investeringsgruppen, som handlar med både amerikanska och spanska fastigheter, ska SIG Invest primärt syssla med svenska marknaden. Planen är att bygga nytt eller köpa upp hyreshus i behov av renovering.

Dan Astren2– Vi ska jobba med fastighetsutveckling och kommer inte köpa hus för att förvalta dem, utan det måste finnas en uppsida där vi kan öka värdet i investeringen, säger vd Dan Astrén.

Imorgon torsdag skickar han in ett obligationsprospekt för godkännande hos Finansinspektionen. Förhoppningen är att ta in 60 miljoner kronor i nytt rörelsekapital.

– Efter det har vi fastighetsaffärer för närmare 300 miljoner som ska stängas, säger Dan Astrén till Rapidus.

I ett första skede handlar det om hyreshus i Stockholm samt fastigheter i Helsingborg, Veberöd och även en tomt i Limhamn. Obligationerna som ges ut nu i vår ska handlas på First North. Mangold Fondkommission har bistått i processen.

Svenska Investeringsgruppen har tidigare fått kritik för sina affärer i bland annat Florida. Hur hanterar ni den kritiken nu när ni driver ett publikt bolag som SIG Invest?

– Att bedriva investeringsverksamhet gentemot privatpersoner är bland det svåraste som finns. Det finns alltid de som inte blir nöjda, men vi har också många kunder som är mycket nöjda, säger Dan Astrén.

I dagsläget sysselsätter Svenska Investeringsgruppen åtta personer. Totalt tänker sig SIG Invest förvärv i miljardklassen under kommande fyra år.

Kristian Svensson

Entreprenören bakom Svenska Investeringsgruppen, Dan Astrén, satsar stort på hyresrätter i Skåne och Stockholmsområdet. Imorgon överlämnas ett prospekt till Finansinspektionen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.