fredag 3 maj 2024

inloggad som

Truly Translational startar dotterbolag

Forskningsbolaget Truly Translational i Lund startar ett nytt dotterbolag, Truly Labs, för att sköta laborativa tjänster. Bakom verksamheten står AstraZeneca-veteranerna Karin Von Wachenfeldt och Charlott Brunmark.

Truly Translational sysslar med så kallad translationell forskning, vilket handlar om att överbygga klyftan mellan preklinisk och klinisk forskning. Företaget har varit igång sedan 2011 och jobbar bland annat med Aktietorgslistade A1M Pharma och dess nya behandling för havandeskapsförgiftning.

Nya bolaget Truly Labs ska göra den laborativa verksamheten tydligare.

Karin Von Wachenfeldt– Det kommer fortfarande att vara samma folk och det kommer fortfarande finnas ett nära samarbete med huvudbolaget, säger vd Karin von Wachenfeldt.

Förutom samarbetet med A1M och den nystartade labbdelen hoppas Truly Translational att under 2015 få igång en inhalationsverksamhet via sitt medlemskap i konsortiet Medicon Valley Inhalation Consortium, MVIC, som Karin von Wachenfeldt dessutom är ordförande för.

– Vi försöker ta kunskap från patienter och problem som identifierats i sjukvården in i läkemedelsforskningen. Målet är att resultaten snabbare ska kunna återföras till vården i form av bättre mediciner och behandlingar, säger Karin von Wachenfeldt.

Under senast registrerade räkenskapsåret omsatte Truly Translational 2,4 miljoner kronor.

Izabella Rosengren

Forskningsbolaget Truly Translational i Lund startar ett nytt dotterbolag, Truly Labs, för att sköta laborativa tjänster. Bakom verksamheten står AstraZeneca-veteranerna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.