söndag 28 april 2024

inloggad som

Trots tung uppbackning – appbolag i Lund likvideras

Den uppmärksammade apputvecklaren Xh Mobile Solutions i Lund har ansökt om likvidation. Bolaget har de senaste åren backats upp av bland andra Sjätte AP-fondens ordförande Ebba Lindsö och Malmöbaserade IT-konsultbolaget Jayway.

Xh Mobile Solutions rönte uppmärksamhet i både nyhets- och branschmedier när säkerhetsappen ”WalkMeHome” lanserades 2011. Med appen installerad kunde användare låta ett antal vänner följa dem hem via GPS, samt ta emot larm under promenader i otrygg miljö.

WordOngrundaren Stefan Mahlstein, gick in som ordförande i bolaget och klädkedjan Flash tidigare ägare Paul Sverdrup samt Sjätte AP-fondens ordförande Ebba Lindsö satsade drygt två miljoner kronor i appen. Jayway var en engagerad utvecklingspartner under uppstartsfasen och en betalversion av appen skulle ge bolaget ekonomisk bärighet. I det senast registrerade bokslutet, för 2013, redovisar bolaget dock en förlust på 2,2 miljoner kronor.

I dag kan Rapidus berätta att bolaget vid en extrastämma förra veckan beslutade gå i likvidation. Vid tidpunkten för extrastämman var grundarfamiljen Hansson majoritetsägare och Arne Hansson vd. Mindre aktieposter innehades av bland andra Stefan Mahlstein, som var kvar som ordförande till slutet.

Arne Hansson avböjer helt att kommentera bakgrunden till likvidationen när Rapidus når honom.

Jennie Lorentsson

Den uppmärksammade apputvecklaren Xh Mobile Solutions i Lund har ansökt om likvidation. Bolaget har de senaste åren backats upp av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.