tisdag 16 april 2024

inloggad som

Ericssonveteran ny chef på Softhouse

Stefan Johansson, med en rad tunga poster från Ericssons Lundaverksamhet i bagaget, tar över vd-stolen i Softhouse Sverige. Efter omstruktureringen ifjol har Softhouse numera sex nya dotterbolag, ett för varje kontor.

– Den viktigaste uppgiften för Stefan blir att öka tillväxten genom att få alla våra kontor att samarbeta väl. Stefan får alltså en viktig roll att hålla samman en alltmer geografiskt spridd verksamhet, säger Tord Olsson till Rapidus.

Stefan Johansson har sedan 1999 arbetat i Ericsson-sfären, bland annat som chef för test och integration på ST-Ericsson. Senast var han övergripande ansvarig för alla hård- och mjukvaruutvecklingsprogram på Ericssons nyligen nedmonterade modemutvecklingsverksamhet i Lund.

Även om Lunds mobilkluster pressas av bland annat Sonys senaste neddragningar ser Stefan Johansson potential i de förändringar det innebär för det lokala näringslivet.

Stefan Johansson– Jag tror att regionen kommer att stå stark när svallvågorna efter Ericssons och Sonys nerdragningar har lagt sig. Det frisläpps oerhört mycket kompetens när det görs så pass drastiska nerdragningar som under de senaste åren. De flesta av de här människorna är redan igång med nya utmaningar och efterfrågan på mobilkompetens kommer knappast att sjunka, säger Stefan Johansson.

Emily Binks

Stefan Johansson, med en rad tunga poster från Ericssons Lundaverksamhet i bagaget, tar över vd-stolen i Softhouse Sverige. Efter omstruktureringen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.