torsdag 25 april 2024

inloggad som

Nya värvningar på Bouvet, Perstorp och Crunchfish

Stein Riisnæs går in som tillfällig vd för norska IT-konsultbolaget Bouvets skånska dotterbolag Bouvet Syd, sedan Mathias Hansson lämnat bolaget. Rekryteringsprocessen av ny vd är inledd och Riisnæs, som sedan tidigare sitter i styrelsen, stannar så länge det behövs. Målet är att ny vd ska vara på plats i slutet av januari.

Magnus Heimburg, ny finanschef i kemikoncernen Perstorp, går in som vice vd i Perstorp Holding AB och tar ordförandeklubban i det svenska bolaget Perstorp AB, sedan Johan Malmqvist lämnat koncernen. Magnus Heimburg har tidigare haft liknande befattningar inom en rad svenska bolag, bland annat Scancem och Swedish Match. Perstorp har en årlig omsättning runt 10 miljarder kronor och 1.500 anställda i 22 länder.

Styrelseproffset Charlotta Falvin går in som rådgivare i styrelsen för mjukvarubolaget Crunchfish i Malmö. Falvin är i dag ordförande för Ideon och blivande ordförande för Lunds tekniska högskola. Hon sitter även som ledamot i Axis, Doro och Invisio, och har längre tillbaka en bakgrund som vd för TAT.

Rapidus

Stein Riisnæs går in som tillfällig vd för norska IT-konsultbolaget Bouvets skånska dotterbolag Bouvet Syd, sedan Mathias Hansson lämnat bolaget. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.