onsdag 24 april 2024

inloggad som

Third Base tecknar miljonkontrakt med Walmart

Malmöbaserade Third Base har fått en genombrottsaffär på den amerikanska marknaden genom ett avtal med detaljhandelsjätten Walmart. Affären är i ett initialt skede värd runt tre miljoner kronor om året.

Med 476 miljarder dollar i intäkter är Walmart världens största företag sett till omsättningen, enligt Forbes senaste sammanställning. Under hösten har IT-konsultbolaget Third Base från Malmö ansvarat för utvecklingen av deras mobilapp för Androidtelefoner. Genom att skanna sitt kvitto kan köparna med hjälp av appen få de bästa dagspriserna i Walmarts samtliga butiker. Visar det sig att kunden betalat mer för sina varor i den aktuella butiken får hen tillbaka mellanskillnaden.

– Detta är en instegsaffär för oss på den amerikanska marknaden och i min värld kan detta bli hur stort som helst, säger Third Bases vd och delägare Fredrik Tingvall till Rapidus.

I senaste årsbokslutet, för 2013, redovisar Third Base en omsätning på tolv miljoner kronor och en vinst på lite mer än en miljon. Kontraktet med Walmart kommer att generera drygt tre miljoner kronor i intäkter årligen, uppger Fredrik Tingvall. Appen är redan nu en av världens mest nedladdade för androidtelefoner.

– Vårt nästa steg är att växa i takt med appen, samt att hitta ytterligare kunder i USA, säger Fredrik Tingvall.

Third Base sysselsätter i dag 35 hel- och deltidsanställda, uppger han.

– Vi räknar med att detta projekt kommer att generera fler kunder och det mycket troligt att vi behöver anställa.

Något kontor i USA är dock inte aktuell i dagsläget. Third Base kommer att sitta kvar i Malmö och sköta utvecklingen på distans.

Third Base bildades 2011 som en del av konsultkoncernen CarbonX. Sedan tidigare arbetar bolaget med java- och webbutveckling för ett tiotal kunder i regionen, däribland Sony Mobile.

Izabella Rosengren

Malmöbaserade Third Base har fått en genombrottsaffär på den amerikanska marknaden genom ett avtal med detaljhandelsjätten Walmart. Affären är i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.