torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Nytt huvudkontor till Malmö – flyttar ner från Älmhult

Barnklädesföretaget Maxomorra flyttar huvudkontor och säte till Malmö. Under nästa år räknar vd Johan Ström med att vara upp mot tio anställda på plats.

Snabbväxaren Maxomorra grundades 2008. Bolaget designar, tillverkar och säljer barnkläder med miljö- och rättvisevänlig inriktning. Nästa år går flyttlasset från Älmhult till Malmö.

– Det stämmer. Vi växer och jag känner att vi behöver rekrytera en del branschspecifika kompetenser som inte är så lätta att hitta på en liten plats som Älmhult. Underlaget är mycket större i Malmö, där även kommunikationerna är bra. Kompetens, tillgänglighet och närhet till Kastrups flygplats ligger bakom beslutet, säger vd Johan Ström till Rapidus.

2013 omsatte Maxomorra 18,6 miljoner kronor. Prognosen för innevarande år ligger på 24 miljoner. Bolagets produkter säljs via partnernätverk i 33 länder. I Malmö finns även en egen butik i Triangeln.

– Vi tittar just nu efter en ny lokal nära centralstationen i Malmö. Vi är igång med förhandlingar om ett par olika alternativ, säger Johan Ström.

Beskedet följer en rad andra etableringar i Malmö. Exempelvis är Orkla Foods på väg från Eslöv till Dockanområdet, medan franska Babyliss bygger en ny nordisk bas i Hyllie.

Kristian Svensson

Barnklädesföretaget Maxomorra flyttar huvudkontor och säte till Malmö. Under nästa år räknar vd Johan Ström med att vara upp mot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.