söndag 21 april 2024

inloggad som

Tio miljoner ska ta Adenovir till försäljning

Helsingborgsbaserade Adenovir Pharma tar in tio miljoner kronor i en fulltäckande nyemission. Kapitalet ska gå till att slutföra de pågående fas II-studierna och göra bolaget klart för försäljning.

Adenovir utvecklar en behandling för ögoninfektionen epidemiskt keratokonjunktivit, en sjukdom som drabbar hornhinnan och bindhinnan och som idag saknar behandling. Ofta leder infektionen till att den drabbade får nedsatt syn under en lång period.

För drygt ett år sedan tog bolaget in 15,8 miljoner kronor, också det har gått till de pågående kliniska prövningarna där bolaget hoppas nå färdiga resultat i år. Avsikten är sedan att hitta en potentiell köpare under 2015.

Bland de större investerarna i den aktuella emissionen syns William Gunnarsson via sitt bolag BWG Invest, Recipharmgrundaren Lars Backsell och affärsnätverket Puls. /Joel Lyth

Helsingborgsbaserade Adenovir Pharma tar in tio miljoner kronor i en fulltäckande nyemission. Kapitalet ska gå till att slutföra de pågående […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.