fredag 1 mars 2024

inloggad som

Nya värvningar på Hypergene, Airec och EpiTherapeutics

Robin Askelöf är ny marknadschef på beslutsstödsbolaget Hypergene i Malmö. Han tillträdde på posten i slutet av januari och kommer närmast från Stockholmsbaserade kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson där han bland annat varit partneransvarig och suttit i ledningsgruppen. Bland de tidigare arbetsgivarna finns IT-konsulten Connecta där Robin Askelöf var kommunikationschef.

Värmeväxlartillverkaren Airec i Malmö får Crispin Leick som ny styrelseledamot. Leick leder den tyska energijätten RWS riskkapitalbolag Innogy Venture Capital, som i mars 2011 gick in som delägare i Airec tillsammans med Industrifonden. I styrelsen ersätter han Peter Räke som lämnat Innogy Venture Capital.

Tungt finansierade danska läkemedelsbolaget EpiTherapeutics har fått en styrelsemedlem i amerikanen Kapil Dhingra. Dhingra har en lång erfarenhet från läkemedelsbolag i tidig fas och har bland annat suttit i styrelsen för YM BioSciences, Micromet AG och BioVex, samtliga senare uppköpta i miljardaffärer. EpiTherapeutics utvecklar läkemedel som riktar in sig mot epigenetiska faktorer, det vill säga faktorer som påverkar vilka gener som uttrycks. Bland finansiärerna finns Novo Seeds, Lundbeckfond Emerge och Merck Serono Ventures.

Rapidus

Robin Askelöf är ny marknadschef på beslutsstödsbolaget Hypergene i Malmö. Han tillträdde på posten i slutet av januari och kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.