tisdag 5 december 2023

inloggad som

IT-bolag i Malmö dubblar omsättningen — och satsar på life science

Malmöbaserade Web Manuals har mer än fördubblat omsättningen det senaste året sedan kundkretsen växt från ett tiotal till runt 30 aktörer inom flygindustrin. I ett nytt dotterbolag satsar ledningen på ytterligare en bransch med hårda regelverk och höga myndighetskrav: life science-industrin.

Web Manuals mjukvara används för att ta fram och hantera digitala manualer för piloter, tekniker och annan personal inom flygindustrin. Kunderna finns främst i Europa och Mellanöstern, bland andra Braathens Regional, danska Sun-Air och LFV, tidigare Luftfartsverket.

Bolaget startades 2012 efter att grundarna Martin Lidgard, Jonas Denvall och Christopher Åkerblom sålt webbfirman Tibet Server till Malmöbaserade Purple Scout. Under 2013 ökade omsättningen till drygt 5,5 miljoner kronor, mot 2,6 miljoner året före, uppger Martin Lidgard. Samtidigt vändes en förlust på 1,1 miljoner till en knapp vinst.

Web Manuals sysselsätter i dag åtta personer, inklusive två personer i nystartade dotterbolaget Web Manuals Life Science, som ska modifiera tekniken till att passa medicinteknik- och läkemedelsbolag. Liksom för flygindustrin är målgruppen små och mellanstora bolag i en bransch präglad av strikta regelverk.

— Vi har 3-4 potentiella kunder inom life science-sektorn i Danmark och södra Sverige som är beredda att köpa så fort vi anpassat tekniken, säger Martin Lidgard som räknar med att få första affären på plats under våren.

Sedan flera av grundarna köpts ut under våren ägs Web Manuals i dag av Martin Lidgard, teknikchefen Richard Sandström samt Lundabaserade Life Science-bolaget Magles ägarbolag Magle Holding.

Erik Olausson

Malmöbaserade Web Manuals har mer än fördubblat omsättningen det senaste året sedan kundkretsen växt från ett tiotal till runt 30 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.