onsdag 6 december 2023

inloggad som

Nytt kapital till läkemedel mot håravfall

Forskningsbolaget Follicum i Lund får 3,5 miljoner kronor från Vinnova i Forska & Väx-bidrag. Samtidigt har huvudägaren LU Bio skjutit till två miljoner kronor. Pengarna ska användas för att fortsätta tidig forskning av ett möjligt läkemedel mot håravfall.

Jan Alenfall— Vi ska förstärka den prekliniska dokumentationen, som samtidigt bygger basen för ett framtida samarbete med en starkare partner i senare utveckling. Vi behöver en ekonomisk förstärkning under senare halvan av 2014, säger bolagets vd Jan Alenfall till Rapidus.

Han bedömer att de första kliniska försöken på människor ligger ett par år fram i tiden.

LU Biosciences ordförande Lars Bruzelius planerar att samla in ytterligare kapital genom att få beslut om nyemission på bolagsstämman som hålls nu i veckan.

— Alla våra fyra portföljbolag behöver inom kort kapitalförstärkning, alternativt ingå samarbete eller säljas till någon stark partner som kan fortsätta utvecklingen. Om stämman ställer sig positiv vill vi ta in åtta miljoner kronor, säger han.

Follicum startade 2011. I december 2012 gick danska Sunstone Capital som ny ägare in med fyra miljoner kronor. LU Bio äger i dagsläget huvuddelen av bolaget. Övriga ägare är upptäckarna Anna Hultgårdh Nilsson och Pontus Dunér samt Jan Attefall.

Elisabet Ottosson

Forskningsbolaget Follicum i Lund får 3,5 miljoner kronor från Vinnova i Forska & Väx-bidrag. Samtidigt har huvudägaren LU Bio skjutit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad