fredag 19 april 2024

inloggad som

Malmöduo tar över Neuhauser & Falck

Anders Östergren och Michael Hallner köper ut de tre övriga delägarna i det högprofilerade chefsrekryteringsbolaget Neuhauser & Falck.

Ägarskiftet kommer sedan tidigare delägare valt att minska sina aktiviteter. Tidigare i år lämnade bland annat Suzanne Richter sin roll som chefsrekryterare för att istället leda Sten K Johnsons stiftelse.

— Vår ambition är att växa genom nya partnerskap, där för vi nu diskussioner. Det sker framför allt i Skåne samt övriga två storstadsregioner, och med aktörer i närliggande branscher. Det är enklare att göra en sådan expansion när det bara är två delägare som behöver vara överens, säger Anders Östergren.

I fjol minskade bolagets omsättning något till 5,4 miljoner kronor. Rekryteringsbranschen har varit hårt drabbad av konjunktursvackan.

— Det satsas fortfarande på Öresundsregionen men det ekonomiska läget plattar till organisationerna och många mellanchefer försvinner, säger Michael Hallner.

Neuhauser & Falck grundades 1981 och sysselsätter en handfull personer i Stockholm och Malmö. Kundbasen finns inom såväl privat som offentlig sektor. Fokus ligger på storbolagen men bland uppdragsgivarna finns också aktörer inom det skånska innovationsklustret som Connect Skåne och Teknopol.

Joel Lyth

Anders Östergren och Michael Hallner köper ut de tre övriga delägarna i det högprofilerade chefsrekryteringsbolaget Neuhauser & Falck. Ägarskiftet kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.