torsdag 25 april 2024

inloggad som

Riskkapital ger nystart för InfraSight Labs nätkoll

Malmöföretaget InfraSight Labs har tagit in två miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till att ta fram en rejält uppdaterad version av mjukvaran vScope, som hjälper kunder att få koll på hård- och mjukvara i datornätverk, samt till marknadsföring.

Bakom investeringen står Sigge Haraldsson (tidigare koncernchef på Alfa Laval), affärsängeln Björn Andersson, Connectprofilen Nicholas Jacobsson, Martin Karlsson (tidigare IT-chef på British American Tobacco) samt Matthias Schunter (chef på Intels forskningsenhet i Darmstadt). InfraSight Labs har även fått pengar från Tillväxtverket för utvecklingen.

Nuvarande versionen av vScope kartlägger och visualiserar IT-miljöer, och hur de förändras över tid. Även i den nya versionen blir det möjligt att se IT-infrastruktur i form av servrar, lagringsplatser och liknande. Skillnaden framöver är bland annat att fler tekniker kommer att stödjas, användare ska kunna arbeta med systemet samtidigt, ett så kallat API kommer att öppnas, samt att analyser av tillstånden i infrastrukturen kommer att kunna ske helt automatiskt. Detta bäddar för utökad användning i stora datacenter där behovet av att se förändringar i nätverken är särskilt stort. Kontinuerliga automatiska tester gör det snabbare att hitta exempelvis hårddiskar som kraschar eller felaktigt genomförda konfigurationer.

Magnus Andersson— Genom det öppna API:et går det snabbt att dela analyserna med andra användare, vilket i sin tur ökar värdet på kundernas redan befintliga system, säger Magnus Andersson som tillsammans med Konrad Eriksson är grundare av InfraSight Labs.

Företaget grundades 2010 och finns på inkubatorn Minc i Malmö samt på TechHub i London. På bolagets kundlista finns bland andra IT-företaget Evry, Thule Group, Borås kommun, Alfa Laval och Öresundskraft. Förra verksamhetsåret låg omsättningen på knappt 800.000 kronor. Hittills i år har bolaget enligt Magnus Andersson tredubblat den siffran.

Anders Frick

Malmöföretaget InfraSight Labs har tagit in två miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till att ta fram en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.