torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Riskkapital ger nystart för InfraSight Labs nätkoll

Malmöföretaget InfraSight Labs har tagit in två miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till att ta fram en rejält uppdaterad version av mjukvaran vScope, som hjälper kunder att få koll på hård- och mjukvara i datornätverk, samt till marknadsföring.

Bakom investeringen står Sigge Haraldsson (tidigare koncernchef på Alfa Laval), affärsängeln Björn Andersson, Connectprofilen Nicholas Jacobsson, Martin Karlsson (tidigare IT-chef på British American Tobacco) samt Matthias Schunter (chef på Intels forskningsenhet i Darmstadt). InfraSight Labs har även fått pengar från Tillväxtverket för utvecklingen.

Nuvarande versionen av vScope kartlägger och visualiserar IT-miljöer, och hur de förändras över tid. Även i den nya versionen blir det möjligt att se IT-infrastruktur i form av servrar, lagringsplatser och liknande. Skillnaden framöver är bland annat att fler tekniker kommer att stödjas, användare ska kunna arbeta med systemet samtidigt, ett så kallat API kommer att öppnas, samt att analyser av tillstånden i infrastrukturen kommer att kunna ske helt automatiskt. Detta bäddar för utökad användning i stora datacenter där behovet av att se förändringar i nätverken är särskilt stort. Kontinuerliga automatiska tester gör det snabbare att hitta exempelvis hårddiskar som kraschar eller felaktigt genomförda konfigurationer.

Magnus Andersson— Genom det öppna API:et går det snabbt att dela analyserna med andra användare, vilket i sin tur ökar värdet på kundernas redan befintliga system, säger Magnus Andersson som tillsammans med Konrad Eriksson är grundare av InfraSight Labs.

Företaget grundades 2010 och finns på inkubatorn Minc i Malmö samt på TechHub i London. På bolagets kundlista finns bland andra IT-företaget Evry, Thule Group, Borås kommun, Alfa Laval och Öresundskraft. Förra verksamhetsåret låg omsättningen på knappt 800.000 kronor. Hittills i år har bolaget enligt Magnus Andersson tredubblat den siffran.

Anders Frick

Malmöföretaget InfraSight Labs har tagit in två miljoner kronor i en nyemission. Pengarna ska gå till att ta fram en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.