torsdag 25 april 2024

inloggad som

Tidigare börs-vd tar över HippHipparnas Anagram

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson samt LMK Industri bland ägarna, sätter in Mats Alders som ny vd. Han var mellan åren 2000 och 2006 koncernchef för IT-konsulten Cybercom och efter det vd för Metronome Film & Television.

Mats Alders uppdrag är tillväxt. Han ska nu pendla mellan den fasta bostaden i Stockholm och en nyinköpt lägenhet i Lund. Alders har suttit som styrelseordförande i Anagram sedan hösten 2011 men går nu in operativt, medan tidigare vd:n Martin Persson blir producent på heltid.

Mats Alder— Vi har senaste året börjat positionera Anagram för framtiden. Som produktionsbolag måste man stå på flera ben. Vi har live-biten i botten och har nu gått in i event samtidigt som vi stramar upp området för film och tv, säger Mats Alders till Rapidus.

Dotterbolagen Anagram Film och Anagram TV slås ihop till ett, med Gunnar Carlsson som chef. Carlsson har en bakgrund som dramabeställare på SVT.

Mats Alders, Metronome är i samma bransch som Anagram, men vad har du med dig från tiden på Cybercom?

— På Cybercom fick jag driva ett börsföretag under en svår tid. Där lärde jag mig att det gäller att fokusera och inte spreta ut. Det kommer att bli en käpphäst också på Anagram.

Totalt har koncernen 20 anställda, med en omsättning ifjol runt 60 miljoner kronor.

Kristian Svensson

Produktionsbolaget Anagram i Lund, med HippHipparna Johan Wester och Anders Jansson samt LMK Industri bland ägarna, sätter in Mats Alders […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.