lördag 8 juni 2024

inloggad som

Malmöbolag bygger fond för konkurshus i USA

Svenska Investeringsgruppen i Malmö satsar på snar återhämtning för amerikanska bostadsmarknaden. Företaget startade i höstas en fastighetsfond för USA — och går nu ut i en andra finansieringsrunda.

I höstas togs tolv miljoner kronor in till SIG USA Fond. Målet är att hämta ytterligare 20 miljoner hos privatpersoner och placerare som också tror på en vändning på den krisdrabbade amerikanska fastighetsmarknaden.

Svenska Investeringsgruppen, SIG, köper upp bostadshus som folk fått lämna efter personliga konkurser, främst i Florida och New York-området. Sedan görs en renovering och därefter försäljning eller uthyrning.

Vd Dan Astrén menar att det är stor efterfrågan på konkursfastigheter.

— Men när vi går in och köper kontant utan belåning kan vi få ett bra pris, ofta på exekutiva auktioner, säger han.

Kan man verkligen lita på att amerikanska bostadsmarknaden nu går uppåt?

— Det kan man. Det är väldigt stora lokala variationer så klart, men 2012 gick priserna upp med sex procent totalt sett.

SIG grundades 2007 av Dan Astrén i samband med att han sålde MDA Fastigheter & Konsulting till entreprenören Dag Magnusson. Verksamheten sysselsätter nio personer.

Kristian Svensson

Svenska Investeringsgruppen i Malmö satsar på snar återhämtning för amerikanska bostadsmarknaden. Företaget startade i höstas en fastighetsfond för USA — […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Sexleksaker i Lejonkulan

    Det kvinnliga könsorganet har mer än 10.000 nervpunkter. Traditionella sexleksaker missar de flesta. Det är utgångspunkten för bolaget Glänta och medgrundaren Gabriella Killeen. Hon vill skapa ett stimulanshjälpmedel som omdefinierar termen sexleksak.