fredag 17 maj 2024

inloggad som

Beepsend tar sats för utlandsexpansion

I slutet av förra veckan plockade Beepsends vd Elisabeth Brevenson hem priset som årets kvinnliga stjärnskott på galan ” Ernst&Young Entrepreneur of the year” i Stockholm. Närmast på agendan står etablering av utlandskontor.

Inför 750 personer i publiken fick Elisabeth Brevenson ta emot Ernst&Youngs pris på torsdagens gala. En förklaring till utnämningen är att Beepsend med Brevenson vid rodret bytte affärsstrategi för ett par år sedan. Från att främst ha utvecklat mjukvara gick bolaget till att bli en mobiloperatör med fokus på sms-utskick. Det bäddade för den snabba tillväxten som har fortsatt även efter det senaste bokslutet, som gjordes i augusti i fjol.

Elisabeth_Brevenson— Prognosen för detta räkenskapsår ligger på 165 miljoner kronor och vi är på väg dit. Application to person, där vi verkar, är en sektor som spås växa med 20 procent årligen framöver. Vi ser mycket ljust på de närmaste fem åren, säger Elisabeth Brevenson.

Redan i dag genereras en stor del av omsättningen från affärer utanför Sverige.

— Vi tittar på en utlandsexpansion antingen i Asien eller USA. Det är främst för att vi ska kunna erbjuda support till våra kunder dygnet runt, säger Elisabeth Brevenson.

Beepsend har i dagsläget 23 anställda vid kontoret i Malmö. Bland ägarna finns Rosengård Invest och finansmannen Percy Nilsson.

Joel Lyth

I slutet av förra veckan plockade Beepsends vd Elisabeth Brevenson hem priset som årets kvinnliga stjärnskott på galan ” Ernst&Young […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad