torsdag 25 april 2024

inloggad som

Växande Lundalogik byter vd

Trots ett trögare 2012 fortsätter Lundalogik att rekrytera i snabb takt. Vid årsskiftet tog Erik Syrén över som vd för IT-bolaget, som utvecklar och säljer kundhanteringssystem. Närmast på agendan står en expansion i Danmark.

Under fjolåret växte Lundalogik med ett tiotal anställda och var vid årsskiftet 99 personer vid huvudkontoret i Lund, samt säljkontoren i Stockholm, Göteborg, Oslo och Helsingfors.

Redan förra sommaren tog Erik Syrén över det operativa ansvaret och vid årsskiftet blev han också vd. Under första halvåret är ambitionen att rekrytera ytterligare 15 anställda inom utveckling, försäljning och marknadsföring.

— Vi såg en nergång redan vid slutet av 2011 och hela 2012 har varit trögt. Vi räknar med fortsatt tuff marknad hela 2013 men tror ändå att de åtgärder vi har genomfört i fjol, då vi bland annat släppt nya produkter, ska ge tillväxt i år, säger Erik Syrén.

Tidigare vd:n Anders Fransson har gått vidare till en position som affärsområdeschef inom Bisnode-koncernen, där Lundalogik ingår. Bisonde ägs i sin tur av Bonnier och noterade riskkapitalbolaget Ratos.

2011 omsatte Lundalogik 86 miljoner kronor. Enligt Anders Fransson låg omsättningen 2012 på ungefär samma nivå.
Tillväxten skedde på den norska och finska marknaden samtidigt som verksamheten i Sverige minskade något. I kundlistan finns exempelvis Gambro, Berendsen och det tidigare Epsilon.

Närmast ska affärerna i Danmark skalas upp.

— Initialt ska vi öka vår säljaktivitet från Sverige och ambitionen är att öppna ett kontor i Köpenhamn under andra halvåret. Tillväxten kommer att ske organiskt, säger Erik Syrén.

Joel Lyth

Trots ett trögare 2012 fortsätter Lundalogik att rekrytera i snabb takt. Vid årsskiftet tog Erik Syrén över som vd för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.