onsdag 29 maj 2024

inloggad som

WM-datas grundare investerar i Kristianstadsbolag

Den unga IT-konsulten AceIQ på Krinova i Kristianstad får två tunga branschveteraner i ägarlistan. WM-datas medgrundare Thord Wilkne går tillsammans med tidigare vd:n Crister Stjernfelt in som delägare. I år ska antalet anställda fördubblas.

AceIQ grundades 2010 och har i dag sju anställda, med säte i Kristianstad. Verksamheten kretsar kring den växande flora av arbetsverktyg som surfplattor och smarta telefoner som storbolagens IT-avdelningar har att handskas med. När de anställda tar med sina privata telefoner och plattor av skilda fabrikat från hemmet skapas nya utmaningar för företagen, som måste upprätthålla säkerheten och samtidigt inte drunkna i olika lösningar.

hakan andersson AceIQ portratt— Det är inte bara de anställdas verktyg. I dag krävs det ofta att även kunder och partner ska kunna få tillgång till data och applikationer på ett smidigt sätt och vi tar fram lösningar för detta, säger vd Håkan Andersson till Rapidus.

AceIQ använder bland annat programvara från partnerna AppSense och Citrix. I kundlistan finns exempelvis mobiloperatören Tre, Landstinget Blekinge, Lyckeby Culinar samt Helsingborgs hamn. Avsikten är att växa från sju till fjorton anställda i år. Ambitionen är att snart öppna ett kontor i Stockholm. Omsättning 2012 låg på 10,7 miljoner kronor med ett positivt resultat på drygt en miljon kronor.

Liksom medgrundaren Max Lindqvist har Håkan Andersson ett förflutet på WM-data och det är de kontakterna som nu har lockat Thord Wilkne och Crister Stjernfelt till den fortfarande unga verksamheten.

— Området är intressant och med vårt kontaktnät och erfarenhet vill vi hjälpa till med att bygga företaget, som fortfarande befinner sig precis i början. Sedan hoppas vi att våra namn ska skapa viss kredibilitet, det är ofta ganska stora kunder vi jobbar emot, säger Crister Stjernfelt till Rapidus.

Han var vd för WM-data vid tillfället för Logicas uppköp där han sedermera tog över rollen som Nordenchef efter fusionen. I dag sitter han bland annat i styrelsen för noterade nätoperatören DGC och gick strax före årsskiftet in som ordförande i AceIQ.

Stjernfelt och Wilkne har köpt in sig på tio procent vardera i bolaget, resterande delar ägs av grundarna.

Joel Lyth

Den unga IT-konsulten AceIQ på Krinova i Kristianstad får två tunga branschveteraner i ägarlistan. WM-datas medgrundare Thord Wilkne går tillsammans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad