söndag 28 april 2024

inloggad som

Panasonic trycker Anoto-mönster på ny surfplatta

|  ,
|  

Lundabolaget Anoto ingår ett avtal med japanska IT-jätten Panasonic om att använda Anotos skrivteknologi i en ny surfplatta. Samarbetet presenteras på den pågående CES-mässan i Las Vegas.

Affären innebär också att Anotos teknik kan dyka upp i kommande generationer av mobiltelefoner från Panasonic. I praktiken kommer det patenterade Anoto-mönstret att tryckas på enheternas bildskärmar. Med hjälp av den speciella pennan kan sedan datorprocessorn registrera handskriften.

— Det är ett genombrott för Anoto. Vi rör oss från papper till skärm. Vi ser det som en ingång i en snabbt växande marknad, säger vd Stein Revelsby till Rapidus på en raspig mobillinje från USA.

Nu väntar en intensiv tid av produktutveckling, menar Revelsby. Men det är alltså klart att den första produkten, en 20-tums högupplöst surfplatta, lanseras i sommar. Avtalet med Panasonic tillåter dessutom Anoto att ingå liknande avtal med andra elektroniktillverkare.

Affären ger primärt licensintäkter till Anoto, men Stein Revelsby vill inte spekulera i hur stora de kan bli. Bolaget är noterat på Stockholmsbörsen och har 110 anställda. Under de första nio månaderna av 2012 låg omsättningen på 158 miljoner kronor.

Kristian Svensson

Lundabolaget Anoto ingår ett avtal med japanska IT-jätten Panasonic om att använda Anotos skrivteknologi i en ny surfplatta. Samarbetet presenteras […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.