fredag 23 februari 2024

inloggad som

MVA-avtal knyter Japan närmare Öresundsregionen

Exini, Dignitana och CellaVision är exempel på skånska life science-bolag som de senaste åren gjort ordentliga inbrytningar i Japan. I dag skriver Medicon Valley Alliance ett samarbetsavtal med Japan Bioindustry Association som ska öppna dörren ytterligare till världens näst största marknad för läkemedel och medicinteknik.

Avtalet undertecknades i dag på konferensen BioJapan 2012 World Business Forum och kommer få stor betydelse, menar Charlotte Ahlgren Moritz, vice vd för Medicon Valley Alliance och ansvarig för det ambassadörsprogram som de senaste fem åren haft Thomas Jansson stationerad i Japan.

— Det är betydelsefullt att vi arbetat upp ett stort japanskt intresse för Medicon Valley. Det skapar nya möjligheter i Japan för företag och universitet från vår region. Japan är en marknad som kräver tålamod och en långsiktig strategi, men det är ingen oöverkomlig uppgift, säger hon.

Enligt MVA har Öresundsregionens bioteknik- och läkemedelskluster redan tidigare väckt intresse hos japanska jättar som Astellas, DaiichiSankyo, Terumo, Yakult, MitsubishiTanabe, Shionogi, Ono, Panasonic, och Olympus.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

Exini, Dignitana och CellaVision är exempel på skånska life science-bolag som de senaste åren gjort ordentliga inbrytningar i Japan. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.