lördag 11 maj 2024

inloggad som

Snabbväxande Beepsend ger miljonvinst till ägarna

Mobilteknikbolaget Beepsend i Malmö växer så det knakar. I år dubblas omsättningen till närmare 100 miljoner kronor och de namnkunniga ägarna kan för första gången se fram mot en miljonvinst.

Beepsend grundades 2006 kring en mjukvara för att sköta reklamutskick via e-post och sms. I dag har bolaget utvecklats till en fullfjädrad mobiloperatör inom sms, men fortsatt med inriktningen ”application to person”.

Så kallad A2P spås växa om textmeddelande mellan privatpersoner någon gång under 2016. Enligt amerikanska analysföretaget Juniper kommer då sms-trafiken i mobilnäten inom A2P att omsätta mer än 70 miljarder dollar världen över. I praktiken handlar det inte bara om reklam och säljerbjudanden, utan också påminnelser, biljetter och bekräftelser av olika slag.

Beepsend har sedan starten expanderat stadigt med en fördubbling av försäljningen från år till år. Därmed är det ett av regionens mest utpräglade tillväxtföretag.

I fjol omsatte verksamheten 46 miljoner kronor. Det innevarande räkenskapsåret stänger om ett par veckor.

Elisabeth_Brevenson— Vi kommer att landa på 96-100 miljoner, med en vinst före skatt på cirka sex miljoner, säger vd Elisabeth Brevenson till Rapidus.

Bland aktieägarna märks Ljubo Mrnjavacs Rosengård Invest, där Trelleborg, Swedbank och E.on satsat pengar. Också finansmän som Percy Nilsson och Sten K Johnson finns i ägarlistan för Beepsend, som har knappt 20 anställda på Adelgatan i centrala Malmö.

I dagsläget skickas runt 100 miljoner sms månatligen via bolagets nät. En av de lokala kunderna är CDON. Just nu håller Elisabeth Brevenson på att rekrytera mer säljpersonal.

— Vi tittar för tillfället på hur vi ska kunna expandera vidare i Asien, säger Brevenson som i våras utsågs till årets företagare i Malmö.

Kristian Svensson

Mobilteknikbolaget Beepsend i Malmö växer så det knakar. I år dubblas omsättningen till närmare 100 miljoner kronor och de namnkunniga […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen