tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Malmöbaserade Mindroute startar konsultgren

IT-företaget Mindroute i Malmö — mest känt för publiceringsvertyget Lemoon — lanserar i veckan konsultversamhet under namnet Spectrum Digital. Detta efter att intäkterna från licensförsäljningen sjunkit under finanskrisen. Bland kunderna märks Viasat, Å&R Carton och advokatbyrån Delphi.

Webpubliceringssystemet Lemoon blev gratis att använda 2010 i samband med att många företag övergick till att använda gratisalternativ, såsom den branschdominerande programvaran WordPress. Sedan dess kommer Mindroutes intäkter för systemet från service och support.

— Vi har alltid varit inriktade på små och medelstora företag. I kölvattnet av finanskrisen fanns bara två alternativ kvar: gratisalternativen och de dyra. Och vi stod kvar i mitten, säger vd Rickard Hansson.

Fem personer har rekryterats till den nya konsultverksamheten, som drogs igång på testbasis för ett år sedan. 2011 hade Mindroute en omsättning på 7,5 miljoner kronor med en vinstmarginal på 12 procent.

Spectrum Digital inriktar sig främst på content management-system. Sammanlagt har Mindroute tio anställda, men Spectrum letar nu efter fler medarbetare.

Mindroute fortsätter även att investera i Incentive, en produkt för socialt nätverkande inom företag, som funnits sedan 2006. Trots att det är en nisch som i flera amerikanska konsultrapporter utsetts till nästa stora tillväxtbransch har genombrottet för Incentive låtit vänta på sig. Men nu pekar allt på att marknaden är mogen, enligt Rickard Hansson.

— Det känns som om det kommer braka loss, kanske detta eller nästa år, säger han.

Sören Billing

IT-företaget Mindroute i Malmö — mest känt för publiceringsvertyget Lemoon — lanserar i veckan konsultversamhet under namnet Spectrum Digital. Detta efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.