onsdag 5 juni 2024

inloggad som

Sjukvårdskonsult öppnar kontor i Skåne

Stockholmsbaserade Helseplan har de senaste åren haft en rad uppdrag för Region Skånes räkning. Nu öppnar konsultbolaget kontor i Malmö.

Helseplan jobbar med utredningar och analys av sjukvården. Enligt vd Marie Öberg Lindevall har bolaget uppdrag för de flesta av landets regioner och landsting, men även privata aktörer som Svenskt Näringsliv finns i kundlistan. För Region Skåne har man bland annat gjort en jämförande studie mellan länets barnkliniker och utvärderat Regionens sjukvårdsupplysning via telefon och webb.

Med systerbolaget Nysam sysselsätter Helseplan ett tjugotal personer. Sammanlagt omsatte koncernen drygt 24 miljoner kronor 2010. Utöver huvudkontoret i Stockholm finns sedan tidigare en filial i Oslo.

— Vi öppnar i en filial i Malmö eftersom vi har medarbetare där. Men hur stort den blir har vi inte bestämt än, säger Marie Öberg Lindevall.

Erik Olausson

Stockholmsbaserade Helseplan har de senaste åren haft en rad uppdrag för Region Skånes räkning. Nu öppnar konsultbolaget kontor i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Köpfest i skånska bolag 

    Skånska bolag lockar investerare. IT-företaget Nordlo köper ett skånsk familjeföretag och tripplar därmed sin omsättning samtidigt som Spiltan Invest investerar stort i ett stenkrossbolag från Blentarp. 

  • Sälja eller sälja ut?

    Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Danmarkskollen – Swifties, troll och krig

    ,
    Danskarna pratar gärna om Sverige när något går fel, som Sverigedemokraternas trollfabrik. Men det finns också en viss avundsjuka från Köpenhamn, till exempel när superstjärnor som Taylor Swift inte tar sig över sundet.