söndag 28 april 2024

inloggad som

Nytt ägartillskott för stöldskydd från LTH

Teknikbolaget TamperSeal har under 2011 fått 3 miljoner kronor från sina investerare. Enligt ledningen är ägarna beredda att skjuta till ytterligare 1,5 miljoner kronor för att bolaget ska kunna slutföra produktutvecklingen av sitt patenterade stöldskydd, baserat på forskning vid Lunds tekniska högskola.

— Nu förbereder vi kommersiell fas och har ambitionen att bilda strategiska allianser med partners inom distribution och logistik, säger Mats Johnsson, arbetande styrelseordförande.

TamperSeals teknik bygger på att varan placeras i en larmad vakuumförpackning. Om förpackningen öppnas ändras lufttrycket, vilket utlöser larmet som skickar en signal till kassapersonalen. Larmet kan även kopplas till butikens övervakningskameror så att de riktas mot den plats där förpackningen bryts. Just nu genomförs fälttester hos en elektronikkedja.

TamperSeal är helägare och moderbolag till företagen Secure Logistics, grundat av Lundaprofessorn Sten Wandel, och Lepton Radio, avknoppat från Halmstads universitet. I dag ligger TamperSeals huvudkontor i Halmstad men utvecklingsarbetet bedrivs även i Lund, bland annat i samarbete med Axis.

Inklusive konsulter och samarbetspartner sysselsätter TamperSeal ett tiotal personer. Bolaget har 13 delägare, varav Sten Wandel har störst andel. Bland övriga finansiärer finns Vinnova, Innovationsbron och Högskolans i Halmstad Investerings AB. Bolaget har även fått innovationslån av Almi. Finansieringen av själva kommersialiseringen planerar bolaget att genomföra i samarbete med partner för distribution och försäljning.

Lisa Kirsebom

Teknikbolaget TamperSeal har under 2011 fått 3 miljoner kronor från sina investerare. Enligt ledningen är ägarna beredda att skjuta till ytterligare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.