fredag 19 april 2024

inloggad som

Johan Ståhl lämnar skånska styrelser

Sydsvenskans förre koncernchef Johan Ståhl lämnar sin styrelsepost i PR-byrån Aspekta efter bara tre månader. Han hoppar också av uppdraget för teknikbolaget Excito.

Rapidus har inte lyckats nå Johan Ståhl för en kommentar, men enligt Aspektas VD Magnus Dahl handlar Ståhls avhopp om att han ska flytta utomlands.

I somras lämnade Johan Ståhl Sydsvenskan efter fyra år som VD. Den senaste veckan har hans anställningsavtal ifrågasatts och vid ett extrainsatt krismöte i går beslutade styrelsen att avskeda honom efter misstankar om att befogenheterna som VD överskridits.

Huruvida Johan Ståhl ska sitta kvar som ordförande i Helsingborgsbaserade kommunikationsbyrån Infab är ännu oklart.

— Jag har inte pratat med Johan om det än så jag har ingen information i dag, säger Infabs VD Lars Jacobsson till Rapidus.

Erik Olausson

Sydsvenskans förre koncernchef Johan Ståhl lämnar sin styrelsepost i PR-byrån Aspekta efter bara tre månader. Han hoppar också av uppdraget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.