onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Johan Ståhl lämnar skånska styrelser

Sydsvenskans förre koncernchef Johan Ståhl lämnar sin styrelsepost i PR-byrån Aspekta efter bara tre månader. Han hoppar också av uppdraget för teknikbolaget Excito.

Rapidus har inte lyckats nå Johan Ståhl för en kommentar, men enligt Aspektas VD Magnus Dahl handlar Ståhls avhopp om att han ska flytta utomlands.

I somras lämnade Johan Ståhl Sydsvenskan efter fyra år som VD. Den senaste veckan har hans anställningsavtal ifrågasatts och vid ett extrainsatt krismöte i går beslutade styrelsen att avskeda honom efter misstankar om att befogenheterna som VD överskridits.

Huruvida Johan Ståhl ska sitta kvar som ordförande i Helsingborgsbaserade kommunikationsbyrån Infab är ännu oklart.

— Jag har inte pratat med Johan om det än så jag har ingen information i dag, säger Infabs VD Lars Jacobsson till Rapidus.

Erik Olausson

Sydsvenskans förre koncernchef Johan Ståhl lämnar sin styrelsepost i PR-byrån Aspekta efter bara tre månader. Han hoppar också av uppdraget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.