fredag 26 april 2024

inloggad som

Cybercomchef ny VD på Know IT Syd

Cybercoms avgående försäljningschef i Sverige, Johan Strid, tar över som VD på Know IT Syd. Tidigare VD:n Mikael Kretz ska framöver arbeta med börsnoterade Know IT:s etableringar på nya orter.

Johan Strid lämnade positionen som försäljningschef för Cybercom tidigare i år och påbörjar arbetet i Know IT Syds ledningsgrupp i oktober. Vid årsskiftet tar han sedan över ansvaret för verksamheten i södra Sverige.
 
Från årsskiftet har Know IT anställt 32 personer i Sydsverige och personalstyrkan är nu uppe i 150 konsulter. Bland kunderna i finns Lunds Kommun, Saxo Bank och Räddningstjänsten Syd.

— Det var en liten svacka 2010 men nu ser vi ingen mattning alls i konjunkturen och räknar med fortsatt tillväxt. Jag har lett Create och senare Know IT Syd i drygt elva år och det känns bra att lämna över i en uppgång, säger Mikael Kretz till Rapidus.

Han vill inte närmare gå in på vilka orter som Know IT förbereder nyetableringar. Koncernen har i dag runt 1.600 anställda i Sverige, däribland i Helsingborg, Lund och Malmö. Nettoomsättningen låg på 984 miljoner kronor under årets första sex månader.

Som Rapidus nyligen rapporterade har Cybercom Sweden Souths tidigare VD Thomas Barge gått in som styrelseordförande i Lundakonsulten Tretton37. Johan Strid blir således den andra Cybercomchefen som värvas över till en lokal konkurrent på kort tid. Samtidigt har Cybercoms koncernchef nyligen bytts ut. 

Odd Bolin, som tillträdde posten som Sverigechef på Cybercom för ett par veckor sedan, vill dock tona ner dramatiken.

— Det har inte varit så turbulent som det framstått i media. Det är så klart alltid en relativt stor förändring att byta koncernchef, sedan råkade det sammanfalla med ledningsförändringar som varit en konsekvens av att vi förra året slog ihop tre regionala bolag till ett, säger han.

Cybercom har i dag drygt 240 anställda i Skåne, en siffra som legat konstant även under vårens turbulens. I Danmark har bolaget ett 50-tal anställda.

Joel Lyth

Cybercoms avgående försäljningschef i Sverige, Johan Strid, tar över som VD på Know IT Syd. Tidigare VD:n Mikael Kretz ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.