onsdag 24 april 2024

inloggad som

Partnernätverk ska ge turbofart åt IT-bolag i Köpenhamn

Efter ett kapitaltillskott förra året och VD-byte i februari ändrar nu Köpenhamnsbaserade IT-bolaget Capevo expansionsstrategi. Med ett nytt partnernätverk ska bolaget nå målet att tredubbla 2009 års omsättning på nio miljoner kronor.

Capevo har utvecklat mjukvaran XForm för hantering av digitala formulär. Bland kunderna finns en rad offentliga myndigheter, som Ehrvervs- och Selskabsstyrelsen, men även beställningar av Brobizzar från Öresundsbron sker med bolagets teknik.

Hittills har Capevo själv hanterat all kundkontakt och all data som kunderna knappat in. Framöver ska sälj och support istället skötas av det nätverk av partner som företaget håller på att bygga upp, medan Capevo främst fokuserar på utveckling. Målet är att skala upp expansionen, uppger Lillian Jensen, som just slutit avtal med bolagets första partner. Hur många de ska bli allt som allt vill hon inte specificera.

— Men det är bättre med 10 bra partner än 20 dåliga, säger hon.

Capevo sysselsätter ett 20-tal personer i Köpenhamn, samt 15 personer vid en utvecklingsavdelning i Bangladesh. Siffrorna för 2010 är ännu inte offentliga men fram till 2009 hade omsättningen ökat med 50 procent per år och bolaget är i dag i färd med att förstärka personalstyrkan vid Köpenhamnskontoret.

2010 fick företaget in Vækstfonden och de två affärsänglarna Agner Mark och Stig Hølledig, båda kändisar från dansk IT-industri, som nya ägare genom ett kapitaltillskott på 5,5 miljoner danska kronor. Och ambitionerna är globala, menar Lillian Jensen.

— Men först ska vi få partnernätverket att fungera i Danmark.

Klik her for at se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Efter ett kapitaltillskott förra året och VD-byte i februari ändrar nu Köpenhamnsbaserade IT-bolaget Capevo expansionsstrategi. Med ett nytt partnernätverk ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad