fredag 26 april 2024

inloggad som

Tolv backar upp Dan Olofssons Malmösatsning

Dan Olofsson går i spetsen för stiftelsen Uppstart Malmö vars räntefria lån ska ge en ny våg av tjänstföretag i regionen. Rapidus ger hela listan med entreprenörer som ligger bakom projektet.

Nu på förmiddagen presenterar Dan Olofsson detaljerna kring stiftelsen som totalt ska satsa 30 miljoner kronor i företag under en treårsperiod.

Bland entreprenörerna som finns med märks finansmännen Sten K Johnsson, Percy Nilsson och Martin Gren. Därtill kommer ett antal företagspartner. De första lånen ska beviljas redan nu under våren.

— Vi vill skapa kontakter med drivande entreprenörer som på sikt mynnar ut i att vi gör fler investeringar också på mer kommersiella grunder, säger Dan Olofsson.

Såväl befintliga som nystartade verksamheter är aktuella. Den springande punkten är att de bedöms ha goda chanser att skapa arbetstillfällen i Malmö. Enligt Dan Olofsson handlar det om tjänsteföretag i bred bemärkelse, allt från service till handel. Förutom kapital ska entreprenörerna bakom stiftelsen också bidra med rådgivning och kontaktnät.

Dessa går in i Uppstart Malmö:

Rune Andersson
Jan Barchan
Therese Karlsson
Martin Gren
Ljubo Mrnjavac
Dan Magnusson
Percy Nilsson
Dan Olofsson
Håkan Roos
Spiros Mylonpoloulus
Alf Tönnesson
Kent Widding Persson
Sten K Johnson

Joel Lyth

Dan Olofsson går i spetsen för stiftelsen Uppstart Malmö vars räntefria lån ska ge en ny våg av tjänstföretag i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.