måndag 29 april 2024

inloggad som

Regionsatsning på forskningskoordinering tar form

Region Skånes nybildade organisation för att koordinera kliniska studier i privat och offentlig regi börjar få fastare konturer. En handfull anställda har rekryterats under vintern och nu söker bolaget ytterligare anslag för att sparka igång verksamheten.

Sedan tidigare har Skåne Medical Research Center, som nu byter namn till ClinTrials Skåne, tilldelats fem miljoner kronor från Region Skåne. En förfrågan om ytterligare fem miljoner har nyligen lämnats in. På sikt är det meningen att organisationen ska vara självförsörjande genom uppdrag för industrin.

— Initialt behöver vi kapitalet för att få organisationen på plats och också bygga upp det IT-system som krävs, säger styrelseordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Enligt Cecilia Schelin Seidegård blir den första uppgiften att kartlägga regionens redan pågående studier samt att marknadsföra organisationen inom Region Skåne och gentemot läkemedelsföretagen.

Var ClinTrials Skåne ska ha sina permanenta lokaler är inte klart ännu, men Cecilia Schelin Seidegård menar att Ideon Life Science Village blir ett högintressant alternativ som styrelsen nu ska titta närmare på.

Joel Lyth

Region Skånes nybildade organisation för att koordinera kliniska studier i privat och offentlig regi börjar få fastare konturer. En handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.