fredag 26 april 2024

inloggad som

Anoto byter finanschef

Börsnoterade Anoto har fått en ny finanschef i form av Dan Wahrenberg. Tidigare finanschefen Anders Widesjö arbetar kvar fram till sommaren med diverse specialprojekt och som stöd till VD Torgny Hellström. Anoto har inte kommunicerat chefsbytet, men det bekräftas för Rapidus av informationschefen Jenny Nordgren.

Dan Wahrenberg har arbetat på Anoto i fem år och haft Anders Widesjö som chef. Tidigare har han haft olika ekonomifunktioner på bland annat Unilever och AkzoNobel.

Sedan Anders Norling tvingades bort från VD-posten på en stormig bolagsstämma i maj förra året har Torgny Hellström varit tillförordnad VD i Anoto. Han blir nu permanent och ska enligt styrelseordföranden Jörgen Durban fortsätta den omstrukturering av företaget som pågår. I det ingår att minska personalstyrkan med 30-35 personer i Sverige, Japan och USA. Dessutom har vidare utvecklingsarbete av AFS, Anotos plattform för digitala formulär, avbrutits. Målet är att nå positivt kassflöde i mitten av 2011.

Med bytet av finanschef har Anoto bytt ut fyra av de sex personer som listas som koncernledningen i senaste årsredovisningen. Januari — september 2010 omsatte bolaget 152 miljoner kronor och gjorde en förlust före finansiella poster på 22 miljoner kronor. Årsbokslutet för 2010 presenteras nästa vecka.

Anders Frick

Börsnoterade Anoto har fått en ny finanschef i form av Dan Wahrenberg. Tidigare finanschefen Anders Widesjö arbetar kvar fram till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.