tisdag 7 maj 2024

inloggad som

Studenter ny målgrupp för Mobile Mondays apptävling

Nätverket Mobile Monday skalar ner årets mobiltävling till att bara handla om appar. I gengäld utökas startfältet till att även inkludera studerande och enmansbolag.

Tidigare har Mobile Monday även arrangerat ett antal deltävlingar inom andra aspekter av mobilutveckling. Förra årets vinnare, numera konkursade Cepa Mobility, utvecklade till exempel en handdator för att hjälpa rörelsehindrade att använda sin mobiltelefon.

Samtidigt ska arrangemanget spridas utanför de etablerade bolagen, till studentvärlden och innovationsmiljöerna i regionen, bland annat via universiteten, Mobile Heights, Øresund IT och inkubatorerna.

Tävlingsbidragen ska vara prototyper eller färdiga appar som antingen är tekniskt- eller affärsmässigt innovativa eller uppfyller ett specifikt mänskligt behov.

— Intressant nog är Skåne längre fram när det gäller apputveckling än Själland. Antingen kan det bero på kulturella skillnader eller är svenskarna helt enkelt bättre utvecklare, säger Elisabeth Due, kommunikationsrådgivare på Köpenhamnsbyrån Frontal, som organiserar Mobile Monday-nätverket i Danmark.

De bästa bidragen i Mobile Mondays tävling ska skickas vidare till mobilmässan i Barcelona i februari, där världens 20 bästa appar utses.

Mobile Monday grundades i Finland år 2000 och finns i dag på 80 platser runt om världen. I år hålls tävlingen för femte gången i Öresundsregionen.

Kilk her for att se dansk version av artikeln

Keld Broksø

Nätverket Mobile Monday skalar ner årets mobiltävling till att bara handla om appar. I gengäld utökas startfältet till att även […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.