tisdag 14 maj 2024

inloggad som

Renodling ska rädda förlusttyngt Labs2

|  
|  

Börsnoterade Labs2 förlorade ytterligare nio miljoner kronor under första halvåret, visar rapporten som presenterades idag. Under de elva år som bolaget funnits har det operativa kassaflödet aldrig varit positivt och nu tryter optimismen också på högsta nivå.

— Vi är ett utvecklingsbolag som bygger en världsprodukt. Det är inte säkert att det till slut blir någonting. Vi vet inte hur länge vi orkar och vi vet inte om det här fungerar. Men om det fungerar så kommer det att bli tämligen framgångsrikt, säger VD Jonas Birgersson till Rapidus.

Huvudprodukten för Labs2 heter Brikks och är ett affärsstödssystem för bredbandstjänster. Tidigare sysslade bolaget bland annat även med telefonitjänster.

Labs2, som för tre år sedan hade 32 medarbetare och en omsättning på 82 miljoner kronor, sysselsätter i dag 16 personer. Omsättningen under årets sex första månader landade på knappt åtta miljoner kronor.

Hur länge kan bolaget fortsätta gå med förlust?

— Det är upp till ägarna. Men marknaden utvecklas väl och vi har väldigt nöjda kunder. Ingen som har testkört vårt system har sedan lämnat det, undantaget Bredband2 som inte betalade för sig, säger Jonas Birgersson.

I början av sommaren genomförde Labs2 en nyemission värd 9,5 miljoner kronor som tecknades till 43 procent. Resten är garanterat av externa investerare.

Framöver ska Labs2 enbart fokusera på Brikks och på sikt även övergå till försäljning via partners, skriver bolaget i halvårsrapporten. Enligt Jonas Birgersson innebär det främst att bolaget inte kommer att bygga upp någon egen försäljningsorganisation för de internationella affärerna.

Anders Frick

Börsnoterade Labs2 förlorade ytterligare nio miljoner kronor under första halvåret, visar rapporten som presenterades idag. Under de elva år som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.