onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Årets ekonom i Skåne ska utses

Ekonomiforum Skåne och EFL Executive Foundation i Lund har instiftat ett pris till årets mest nytänkande ekonom. Nomineringar tas emot till den 1 juni.

Vinnaren utses i höst och får utbildning för 60.000 kronor av EFL. I nomineringskommittén sitter bland andra Lars Frithiof, ordförande för Sydsvenska industri- och handelskammaren, och Åke Cristiansson, partner i revisionsföretaget PricewaterhouseCoopers.

Pia Sander, VD för EFL Executive Foundation Lund, varför behöver ekonomerna lyftas fram?

— Det finns många priser kring entreprenörskap och ledarskap, men just ekonomifunktionen är väldigt lite uppmärksammad. Ekonomerna står mycket i bakgrunden, samtidigt som man vill ha en kvalificerad och kreativ ekonomistyrning ute i företagen.

Initiativtagare till utmärkelsen är föreningen Ekonomiforum Skåne, som fyller 75 i år.

Kristian Svensson

Ekonomiforum Skåne och EFL Executive Foundation i Lund har instiftat ett pris till årets mest nytänkande ekonom. Nomineringar tas emot […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.