onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Grundare lämnar Purple Scout…

Kasper Aase, en av grundarna av IT-bolaget Purple Scout i Malmö, hoppar av för att satsa på en informationstjänst för investerare och affärsänglar.

Ivory Report heter det nya företaget, som ska sälja djupgående analyser av tillväxtmarknader. Idén har vuxit fram hos Kasper Aase när han de senaste åren verkat som affärsängel vid sidan av jobbet som ekonomichef på Purple Scout.

Tanken är att göra det enklare att sätta sig in i förutsättningarna för uppstartsbolag som söker kapital. Varje vecka ska en rapport om ett marknadsområde för ett innovationsföretag publiceras. Huvudfokus är bioteknik, nanoteknik, IT och miljöteknik.

Ivory Report har två anställda förutom ägaren Kasper Aase. Göteborg är basen, men intressanta uppslag ska också letas i Malmö, Stockholm och övriga Sverige.

Finska IT-koncernen Sesca köpte 2007 in sig som huvudägare i Purple Scout, som startades tre år tidigare av Kasper Aase, Anders Hedberg och Johan Strömhage, i dag VD för bolaget. Som affärsängel är Aase engagerad i bland annat Malmöbaserade Barista Fair Trade Coffee och Reac Fuel i Lund. Han lämnar Purple Scout efter sommaren.

Kristian Svensson

Kasper Aase, en av grundarna av IT-bolaget Purple Scout i Malmö, hoppar av för att satsa på en informationstjänst för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.