söndag 28 april 2024

inloggad som

Öresund IT startar mångmiljonprojekt för marknadsföring

Öresund är ett lika kraftfullt som okänt centrum för IT menar Micael Gustafsson, vd för nätverket Øresund IT. Nu har organisationen fått 15 miljoner kronor från EU för att sprida varumärket.

Den totala budgeten för projektet BrandIT är drygt tre miljoner euro. Hälften kommer från EU:s Interreg IVA-program, hälften från lokala samarbetspartners som Copenhagen Capacity, Invest in Skåne, inkubatorn 5te samt universiteten i Lund och Roskilde.

Öresundsregionen har den högsta IT-koncentrationen i Europa, mätt i antalet människor som arbetar med IT, menar Micael Gustafsson. Just storlek och kritisk massa av forskning och företag är viktiga faktorer när storspelare som Google etablerar sig på nya ställen.

— Målet är att vi ska vara ”top of mind” när folk tänker på heta IT-centrum i världen. Rent konkret handlar det om att få hit två, tre etableringar där större bolag öppnar en utvecklings- eller forskningsenhet, säger Micael Gustafsson.

BrandIT drar igång nu i oktober och sträcker sig över tre år. Projektledare är Doris Søgaard. Cirka 120.000 personer arbetar med IT i Öresundsregionen, enligt Øresund IT.

Kristian Svensson

Öresund är ett lika kraftfullt som okänt centrum för IT menar Micael Gustafsson, vd för nätverket Øresund IT. Nu har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.