söndag 14 april 2024

inloggad som

… men åtgärder kan dröja

|  
|  ,

Storföretagen i Västra hamnen i Malmö kräver att kommunen gör något åt trafiksituationen, men trots att man på Malmö stad är medveten om läget, är inga större förändringar planerade.

Camilla Morland, trafikplanerare på kommunens gatukontor, säger att kommunen tittat på att bygga nya broar, bland annat från mellersta hamnen, men att det inte är aktuellt just nu. 

— I början hade man som ambition att göra Västra hamnen helt bilfri och i första hand bygga för cyklister och kollektivtrafik. Men när vi får spårvagnar till Malmö är Västra hamnen ett prioriteringsområde. En av ändstationerna ska ligga där, säger Linda Jonsson, informatör på Malmö stad.

Kommunen tänker sig en lägre parkeringsnorm i området, alltså minska kraven på antal parkeringsplatser som behöver byggas, vilket ska leda till färre bilar. I planerna finns också mer information för att få fler personer att gå med i bilpool.

Anders Frick

Storföretagen i Västra hamnen i Malmö kräver att kommunen gör något åt trafiksituationen, men trots att man på Malmö stad […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.