torsdag 3 oktober 2024

inloggad som

Eslövsinkubatorn klar för start i september

|  
|  

I mitten av september öppnar Herbert Felix-institutets nya växthus för företagare med utländsk bakgrund. En person har anställts och en konsult kontrakterats för mentorsprogrammet som ska drivas i växthusets regi.

Herbert Felix-institutet ägnar sig framför allt åt opinionsbildning och forskning inom integration och entreprenörskap. Det nya växthuset ska till att börja med drivas i tre år och finansieras med stöd av EU:s strukturfonder, Eslövs kommun och Region Skåne.

— Lokalerna ska bara färdigställas, så avser vi att dra igång med full kraft, säger Ingemar Jeppson, institutets föreståndare. 

Växthuset kommer att samarbeta om rådgivningen med Nyföretagarcentrum och IFS-Almi i Malmö.

I mitten av september öppnar Herbert Felix-institutets nya växthus för företagare med utländsk bakgrund. En person har anställts och en konsult […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • LMK investerar i fjällen

    Investeringsbolaget LMK Industri köper fjällanläggningarna i Lapland Resorts – av konkursboet efter ett av sina egna innehav. ”En investering med hjärtat” säger vd Anders Månsson.

  • Solid X tecknar mångmiljonavtal med CSN

    IT-konsultbolaget Solid X i Malmö har tecknat ett ramavtal med Centrala Studiestödsnämnden (CSN), med potential att lyfta omsättningen rejält. Vd Filip Alexanderson ser en ökning i tillväxttakten.

  • Medimi blir norskt

    Lundabolaget Medimi som utvecklar avancerad läkemedelsdosering köper det norska bolaget Med Things som har en likartad produkt. Men trots att det är Medimi som är köparen är det norrmännen som tar kontrollen.